Inbrekers zoeken vaak naar kwetsbare punten in huizen en bedrijfspanden om binnen te dringen en waardevolle spullen te stelen. Je vraagt je dus af hoe inbraakveilig PVC ramen wel zijn?

Werkwijze van een inbreker

Een inbreker doet er gemiddeld minder dan 1 minuut over om in te breken. Uit onderzoek blijkt dat wanneer een inbreker er niet in slaagt om binnen de 3 minuten in een woning in te breken, hij in de meeste gevallen zijn poging opgeeft. Daarom is het voor de meeste woningen voldoende om te kiezen voor ramen en deuren die niet binnen enkele minuten kunnen geforceerd worden.

Ervaren dievenbendes die doelgericht een huis uitkiezen zijn moeilijker tegen te houden dan gelegenheidsdieven. Dit vraagt om meer gespecialiseerde veiligheidsoplossingen zoals aluminium ramen en deuren, traliewerk en meerlagig glas. Zo hebben winkels, banken en musea andere noden dan andere woningen.

Inbraakmethoden

Bij het insluipen zal een inbreker door een open deur of raam proberen binnenglippen zonder ook maar iets te breken.

Een andere veel voorkomende methoden is het forceren van deuren en ramen. Inbrekers proberen vaak de sloten te breken of te manipuleren, waardoor ze toegang krijgen tot het pand. Daarnaast wordt er vaak gebruik gemaakt van het inslaan van ramen om zo naar binnen te komen.

Een andere inbraakmethode is lockpicking, waarbij de inbreker de sloten probeert te openen zonder deze te beschadigen. Dit gebeurt vaak met behulp van speciale gereedschappen.

Ook worden er soms andere methoden gebruikt, zoals het boren van gaatjes in deuren en ramen om zo het slot te kunnen openen, of het gebruiken van een koevoet om de deur of het raam open te breken.

Belangrijkste veiligheidskenmerken van PVC ramen en deuren

 • Meerkamersysteem: PVC ramen en deuren hebben een meerkamersysteem dat bestaat uit verschillende kamers die zijn ontworpen om extra sterkte en stabiliteit te bieden. Deze kamers maken het moeilijker voor inbrekers om het raam of de deur te forceren.
 • Versterkt frame: PVC ramen en deuren hebben vaak een stalen versterking in het frame om extra stevigheid te bieden en te voorkomen dat het frame gemakkelijk kan worden doorboord.
 • Hoogwaardig hang- en sluitwerk: onze PVC ramen en deuren worden geleverd met hoogwaardig hang- en sluitwerk dat is ontworpen om te voldoen aan de strengste veiligheidsnormen. Dit zorgt voor een extra barrière tegen inbraak.
 • Dubbel glas: Wij gebruiken gelaagd glas waar nodig volgens de Belgische glasnorm of op vraag van de klant. Dit glas is niet alleen energie-efficiënt, maar biedt ook extra bescherming tegen inbraak. Dit type glas bestaat uit meerdere lagen, die bij elkaar worden gehouden door een tussenlaag van folie. Als het glas breekt, blijft het door die folie bij elkaar, waardoor de kans op letsel en schade wordt verminderd. Bovendien is gelaagd glas moeilijker te breken dan gewoon glas vanwege de extra lagen en de verlijmde tussenlaag. Zelfs als een inbreker erin slaagt om een gat te maken in het glas, zal het nog steeds intact blijven als gevolg van de tussenlaag.
 • Anti-hefboomsysteem: PVC ramen en deuren hebben vaak een anti-hefboomsysteem dat voorkomt dat het raam of de deur vanuit de scharnierzijde wordt opgetild en geopend met een koevoet.

Veiligheidsklassen

Voor de veiligheidsklassen van onze ramen en deuren volgen wij de SKG classificatie. SKG staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw en is een onafhankelijke instantie die hang- en sluitwerk test op sterkte en duurzaamheid. Wanneer hang en sluitwerk voldoende inbraakwerend is, mag het sterren dragen. En het aantal sterren geeft de inbraakwerendheid aan. Er zijn drie verschillende classificaties voor het hang en sluitwerk:

 • 1 SKG ster: standaard inbraakwerend
 • 2 SKG sterren: zwaar inbraakwerend
 • 3 SKG sterren: extra zwaar inbraakwerend

Wij voorzien ons ramen standaard van klasse 1, met uitbreiding naar klasse 2 voor inbraakgevoelige plaatsen. En met aluminium deuren kunnen we zelfs tot klasse 3 bereiken.

Sloten met veiligheidscilinder

Voor de sloten maken we gebruik van speciale veiligheidscilinders. Deze CISA RS3S-cilinders zijn de ideale oplossing voor iedereen die behoefte heeft aan maximale bescherming tegen inbraak en controle over het dupliceren van sleutels.

 • Maximale bescherming en gecontroleerde duplicatie, omdat sleutels alleen door CISA kunnen worden gedupliceerd.
 • + 40% weerstand tegen trekken en scheuren dankzij de Snap Resistant-functie, een stalen kern van twee materialen.
 • Hoge weerstand tegen stoten (percussie) dankzij de configuratie en het hoge aantal radiaal geplaatste pinnen.

Hoe het risico op inbraak verminderen

Natuurlijk is voorkomen beter dan genezen als het gaat om inbraak. Hier zijn enkele tips om het risico op een inbraak te verminderen:

 • Sluit alle ramen en deuren als u het huis verlaat, ook op hoger gelegen verdiepingen. Dit lijkt misschien vanzelfsprekend, maar het is een van de meest effectieve manieren om inbraak te voorkomen.
 • Laat geen materiaal rond het huis slingeren dat kan gebruikt worden om in te breken. Bv ladder, hamer, tuinmateriaal,…
 • Laat geen waardevolle voorwerpen in het zicht liggen.
 • Installeer een alarmsysteem: Een alarmsysteem kan inbrekers afschrikken en zorgt voor een snellere respons in geval van een inbraak.
 • Gebruik beveiligingscamera’s: Camera’s zijn een effectieve manier om inbrekers af te schrikken. Bovendien kan de beeldkwaliteit van moderne camera’s helpen bij het identificeren van de daders.
 • Zorg voor goede verlichting: Goede verlichting rondom uw huis of bedrijf kan inbrekers afschrikken en het risico op inbraak verminderen.
 • Investeer in sloten met veiligheidscilinder: Zorg ervoor dat uw ramen en deuren zijn uitgerust met veiligheidssloten van goede kwaliteit. Deze zijn veel moeilijker te forceren dan gewone sloten.

Aarzel niet en vraag een vrijblijvende offerte aan!

Wij laten niets aan het toeval over. De werken aan uw woning of bedrijf worden steeds zorgvuldig afgewerkt en proper afgeleverd.